Kaya Tuzu Kullanmanın Faydaları

23-05-2020 20:52
Kaya Tuzu Kullanmanın Faydaları

Kaya Tuzu Kullanmanın Faydaları

Tuz, yemeklere lezzet katan önemli besin kaynaklarından biri sayılıyor. Deniz ve kaya tuzu şeklinde iki farklı çeşidi olan tuz; fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi zengin bileşenleri sebebiyle çok faydalı. Şimdiye kadar hep aşırı tuz kullanımının zararlarına değinilirken tuzun aslında sağlığımız için ne denli önemli olduğunu, mineral kaynağı olduğundan bahsedilmiyor. Oysaki ülkemiz Çankırı tuzu gibi bir kaynağa sahiptir. Kaya tuzu, her gün belli oranda tüketilmelidir. Enerjik ve sağlıklı olmamızda tüm besinler gibi tuzun da etkisi var. İşte kaya tuzunun sağlığımıza faydaları;

Sindirim sistemini çalıştırır

Tuz vücudumuzdaki sistemleri çalıştırmada etkili rol oynuyor. Sindirim sistemimiz gün boyu yenilen katı yiyecekler ve içeceklerle dengesiz bir çalışma rutinine kavuşabiliyor. Kabızlık, en rahatsız edici sindirim problemlerinden biri diyebiliriz. Çankırı kaya tuzu, her gün ideal dozda kullanıldığında sindirim sistemi üzerinde hareket ettirici bir güce sahip oluyor. Tuz firmaları, tuzun sindirim sistemindeki etkisini bildiğinden turşu gibi yoğun tüketilen besinlerde kaya tuzu kullanılmasını öneriyor.

Kas ve kemik ağrılarını azaltır

Sofrada kullandığımız tuzun kas ve kemik ağrılarına iyi geleceğini, ağrıları azaltarak dindirebileceğini birçok kişi bilmiyor. Vücut tuzdan mahrum kaldığında bir şekilde uyarı veriyor. Günlük enerjimizde bile rol oynayan Çankırı tuzu, kronik kas ve kemik ağrılarında rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

Cilt bakımını güçlendirir

Kaya tuzu maskesi, ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlıyor, cilt gözeneklerinin ise açılmasına yardımcı oluyor. Düzenli yapılan tuz maskesi, bir süre sonra cildin pürüzsüzleşmesini sağlıyor. Tuz lambası ise havadaki nemi dengelediğinden çok yağlı ve kuru ciltlerin ideal nem dengesine kavuşmasında rol oynuyor.

Bağırsakları temizler

Bağırsaklardaki kurt ve solucanların atılmasında kaya tuzu ve limon suyunun ciddi etkisi var. Çankırı kaya tuzu, limon suyuyla birlikte tüketildiğinde bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlıyor, sindirim sistemini çalıştırıyor.

Ağız ve diş sağlığına iyi gelir

Tuzlu su diş ağrılarına, diş iltihaplarına ve diş sızılarına çok iyi geliyor. Kaya tuzu ile gargara yapmak aynı zamanda ağız içerisindeki zararlı bakterilerin ölmesini sağlıyor, diş temizliği yapılmasına zemin hazırlıyor. Ağız ve diş sağlığında Çankırı tuzu kullanmak diş problemlerinin büyümesini önlüyor.

Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir

Astım, bronşit, grip, nezle, sinüzit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında Çankırı tuz lambası rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Kaya tuzu içerdiği minerallerle ortamdaki nemi alıyor, toz taneciklerinin yere düşmesini sağlıyor ve havayı temizliyor. Bu özellikleriyle solunum yolu rahatsızlıklarını kontrol ediyor, bu hastalıklara sahip kişilerin uykusunu düzenliyor. Grip ve nezle dönemlerinde ise ağız içi iltihaplanmayı önlüyor, burun tıkanıklığının önüne geçiyor, nefes almayı sağlıyor.

Sipariş İçin: www.cankirituzucusu.com

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.